Kthehu lart

Çrregullimet e stresit post-traumatik tek pacientët e prekur nga kanceri

Çrregullimet e stresit post-traumatik tek pacientët e prekur nga kanceri GazetaExpress

Një e pesta e pacientëve të kancerit përjetojnë çrregullime të stresit post-traumatik (PTSD), ka bërë të ditur një studim i zhvilluar në Malajzi.

Rreth një e treta prej këtyre pacientëve kanë gjendje të përkeqësuar të PTSD, pas katër vjetësh nga diagnostikimi.

Studiuesit kanë deklaruar që ky çrregullim ka nevojë që të identifikohet, të monitorohet dhe të trajtohet në fazat e hershme.

Ky ekip studiuesish kanë përcjellë 469 pacientë me tipe të ndryshme të kancerit, të cilët janë testuar për PTSD gjashtë muaj pas prekjes me sëmundjen e kancerit dhe sërish pas katër vjetësh.

Tek periudha pas gjashtë muajsh 21% prej tyre kishin PTSD përderisa kjo shifër kishte rënë pas katër vjetësh në 6%.

    Data: 21 Nentor 2017 03:49
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera