Kthehu lart

Bëjini këto veprime, që të flini më mirë

Bëjini këto veprime, që të flini më mirë GazetaExpress

Ka shumë njerëz që kanë probleme me gjumin. Por ky problem mund të rregullohet shumë lehtë – duke ndryshuar sjellje.

Ka shumë gjëra që mund t’i bëni në mëngjes, mesditë por edhe mbrëmje që ndikojnë që të rriten shanset për të kaluar një natë në gjumë të thellë.

Sipas ekspertëve është mirë që dita të fillohet herët. Kjo është e para që duhet bërë.

Të tjerat janë:

2. Dilni në dritë pasi të jeni zgjuar që qëndroni për 15 minuta

3. Ndërroni rrobat me të cilat flini por edhe qarqafët

4. Ushtroni pak pasi të jeni zgjuar

5. Kujdesuni për ushqimin që hani – përdorni fruta dhe perime

6. Dilni dhe ecni pas drekës

7. Mos pini kafe

8. Dëgjoni muzikë ose relaksohuni me dicka tjetër

9. Shkyquni nga telefoni dhe kompjuteri

10. Bëjeni një dush

11. Shtrihuni dhe  fikeni dritën

    Data: 13 Mars 2018 04:29
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera