Papa: Padrejtësia është rrënja perverse e varfërisë


18/11/2018

Ky ishte mesazhi që Papa Francesku ndau të dielën në meshën me besimtarë, të varfër dhe aktivistë të grupeve familjare, me rastin e ditës së dytë të ditës së të varfërve.

“Le të lutemi për ata që jeta i ka kthyer krahët. Britma e të varfërve është thirrja e mbytur e të palindurve, e të uriturve, e të rinjve që më shumë janë mësuar me shpërthimin e bombave sesa me klithma të lumtura në sheshin e lojërave. Është thirrja e të moshuarve, të harruar dhe të braktisur, është thirrja e atyre që janë të detyruar të lënë shtëpitë dhe vendlindjen për një të ardhme më të pasigurt. Padrejtësia është rrënja perverse e varfërisë”, tha Papa.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart