Kthehu lart

1 në 3 adoleshentë në Shqipëri kanë kryer marrëdhënie intime

1 në 3 adoleshentë në Shqipëri kanë kryer marrëdhënie intime GazetaExpress

Sipas një studimi të kryer gjatë vitit të fundit në disa gjimnaze nga “Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri” (AËEN), ka rezultuar se 1 në 3 adoleshentë kanë kryer marrëdhënie intime.

Ndërkohë që 64% e vajzave pranuan se dhunohen fizikisht, kërcënohen dhe pranojnë që partneri t’u kontrollojë rrjetet sociale.

Studimi është i pari në llojin e tij dhe sjell gjetje që lidhen me dinamikat e dhunës në marrëdhëniet intime mes të rinjve të grupmoshës 16-19 vjeçare.

    Data: 12 Shkurt 2019 12:46
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera