Kthehu lart

Është rritur dyfish niveli i ujit në të gjithë lumenjtë e Maqedonisë

Është rritur dyfish niveli i ujit në të gjithë lumenjtë e Maqedonisë GazetaExpress

Niveli i ujërave gati se në të gjithë lumenjtë e Maqedonisë është dyfish më shumë në krahasim me mesataren e dhjetorit, tregojnë matjet e sotme të Drejtorisë për Punë Hidrometeorologjike.

Rritje më të madhe për rreth shtatë herë ka në lumin e Treskës, ndërsa gati dyfish është rritur niveli i Vardarit në Jegunovcë dhe te Zajçev Rid në Shkup. Dyfish është rritur niveli i ujit edhe në Pçinjë dhe në Kriva Pallankë. Përjashtim bën lumi i Sateskës ku niveli i ujit është 17 centimetra nën kuotën normale.

Sa i përket liqeneve, ka rritje në Liqenin e Dojranit dhe në Liqenin e Prespës, ndërsa ulje të vogël në nivelin e Liqenit të Ohrit.

    Data: 12 Dhjetor 2018 15:34
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera