Boshnjakovski: Marrëveshja e Prespës do të ratifikohet në Maqedoni dhe në Greqi


13/12/2018

“Në tërësi i respektojmë dhe i implementojmë dispozitat që citohen në Marrëveshjen e Prespës dhe nuk ka asgjë jashtë kësaj Marrëveshje. Të njëjtën gjë jemi duke e marrë edhe nga Qeveria në Athinë. Dje publikisht thanë se ekziston shumicë në parlamentin e Athinës që do ta ratifikojë marrëveshjen. Marrëveshja do të ratifikohet fillimisht në Maqedoni e më pas në Parlamentin në Athinë dhe  Maqedonia në të njëjtin moment do të bëhet  edhe vend anëtar i NATO-s, theksoi Boshnjakovski .

Përndryshe, qeveria në seancën e djeshme të 108-të e miratoi tekstin e katër amendamenteve kushtetuese  të cilat u dërguan në Kuvendin e Maqedonisë në miratim. Pas debatit të projekt-amendamentit në Kuvendin e Maqedonisë dhe debateve të organizuara në mënyrë publike janë bërë ndryshime në tekstin e amendamentit të 34-t dhe të 36-të.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart