Grubi takoi shefin e NATO-s për Maqedoni: Askush të mos e pengojë procesin euroatlantik


08/01/2019

Grubi dhe Jankoviq siç theksohet në kumtesë, diskutuan për situatën në Maqedoni me theks të veçantë mbi anëtarësimin e Maqedonisë në NATO.

Sekretari organizativ theksoi se Bashkimi Demokratik për Integrim përkrah në tërësi procesin e integrimit të Maqedonisë në NATO dhe në Bashkimin Evropian si kontribues konkret në arritjen e Marrëveshjes së Prespës.

“NATO-ja dhe BE-ja është prioriteti absolut i BDI-së, shqiptarëve dhe të gjithë qytetarëve në Maqedoni, prandaj dhe askush nuk duhet ta konteston këtë proces. Kontestimi ose rrezikimi eventual i këtij procesi nga partitë opozitare VMRO-DPMNE, Besa dhe Aleanca në asnjë mënyrë nuk duhet të vë në pikëpyetje përfundimin e suksesshëm të procesit kaq të madh dhe të rëndësishēm, jo vetëm për Maqedoninë, por edhe për Evropën Juglindore, sepse përgjegjësi për këtë proces bartim të gjithë, theksohet në kumtesën e BDI-së.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart