Kthehu lart

Pse mushkat nuk lindin pasardhës

Pse mushkat nuk lindin pasardhës GazetaExpress

“Të ketë fëmijë një mushkë është po aq e pamundur sa të thuhet se pula ka dhëmbë, ose se derrat fluturojnë”.

Mushka është një kafshë hibride, mes një kali femër dhe një mashkulli gomar. Megjithatë, disa foshnje kafshësh lindin vetëm nga ADN-ja e nënës.

Kjo ndodh vetëm tek mushka femër, dhe për këtë ka një dozë dokumentesh që paraqesin raste të mushkave ku foshnjet kanë lindur nga vezët që kanë pasur vetëm ADN-në e nënave të tyre.

Pra, do të thotë se çdo pasardhës i mushkës femër, është gjenetikisht edhe ‘gjysmë-vëllai’ i saj. Këto të dhëna janë paraqitur nga MinuteEarth.

    Data: 17 Prill 2018 08:27
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera