Kthehu lart

Veturat elektrike më të shpejta në botë të të gjitha kohërave

Veturat elektrike më të shpejta në botë të të gjitha kohërave GazetaExpress

Veturat elektrike janë duke bërë bujë të madhe kohëve të fundit e shumë shpejt pritet të dominojnë të tregjet automobilistike, e sot vetura të tilla më shumë që ka pasur ndonjëherë në shitje në shumë sektorë.

Një tjetër shenjë se teknologjia elektrike EV po përparon. është rritja e synimit të shumë prodhuesve për të thyer rekordin e shpejtësisë, si dhe prodhimi i veturës elektrike më të shpejtë në botë, transmeton koha.net.

Ueb faqja automobilistike autoexpress.co.uk ka zgjedhur 10 veturat elektrike më të shpejta në botë, të cilat i transmeton koha.net. 

La Jamais Contente - viti i prodhimit 1899 – shpejtësia maksimale 100 kilometra në orë

Tesla Roadster – viti 2018 – shpejtësia maksimale 402 kilometra në orë, nga 0 në 100 për 1.9 sek

Rimac C_Two – viti 2018 – shpejtësia maksimale 315kmh nga 0 në 100 për 1.8 sek

Aston Martin RapidE – viti 2018-19 pritet të dal në shitje – shpejtësia maksimale 250kmh nga 0 në 100 për 3 sek

Nio Ep9 –viti 2018 – shpejtësia maksimale 312kmh, nga 0 në 100kmh për 2.7 sek

Vanda Dendrobium – viti 2017 – shpejtësia maksimale 321kmh, nga 0 në 100kmh për 2.7 sek

Toroidion 1MW – ende duke u ndërtuar – shpejtësia maksimale nuk është cekur por pritet që nga 0 në 400 kilometra në orë ta arrijë për vetëm 11 sekonda

Spark-Renault SRT_01E (Formula E) – viti 2017 – shpejtësia maksimale 225kmh, nga 0 në 100 për 3 sek

Genovation GXE – viti 2016 – shpejtësia maksimale 336kmh, nga 0 në 100 për 3 sek

Buckey Bullet 3 – 2004 – shpejtësia maksimale marramendëse prej 547 kilometra në orë, që është më e shpejta e shënuar ndonjëherë me veturë elektrike

    Data: 14 Mars 2018 01:59
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera