Kthehu lart

Smartphone i parë u prodhua para 25 vitesh

Smartphone i parë u prodhua para 25 vitesh GazetaExpress

A e keni ditur se para 25 vitesh kishte smartphone?

Para ekzistimit të Iphone, Samsung dhe kompanive të tjera të mëdha me telefonë të mençur, një tjetër kompani kishte provuar të fuste këtë teknologji në jetën e njerëzve.

Modeli i parë i telefonit të mençur quhej Simon dhe kishte dalë në shitje më 1992.

Ai kishte shërbime të integruara si ekran me prekje, shërbim për e-maile dhe disa aplikacione bazike.

Por, Simoni kishte edhe probleme të tjera siç ishte bateria që zgjaste vetëm një orë dhe raportet e ndryshme thonë që ai ishte dështim pasi u shit në vetëm 50 mijë copë dhe qëndroi në shitje për vetëm gjashtë muaj.


    Data: 09 Prill 2018 17:45
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera