Kthehu lart

Facebook nis kontrollin e fotove dhe videove për manipulime

Facebook nis kontrollin e fotove dhe videove për manipulime GazetaExpress

Verifikimi i fotove dhe videove filloi ditën e Enjte në Francë me asistencën e AFP-së dhe së shpejti do të shtrihet në më shumë vende dhe partnerë the menaxherja e produktit.

Ditën e Enjte rrjeti social Facebook lajmëroi se kishte nisur verifikimin e fotove dhe videove për të reduktuar mashtrimet dhe lajmet e rreme që kanë pushtuar median sociale më të madhe në botë.

Prej disa muajsh Facebook është vënë në qendër të kritikave për përhapjen e lajmeve të rreme.
Gjithashtu ka pasur ankesa nga përdoruesit për privatësinë dhe skandali i fundit Cambridge Analytica provoi se ankesat nuk janë të pabaza.

Fotot dhe videot e manipuluara janë një tjetër problem në ngritje.
Verifikimi i fotove dhe videove filloi ditën e Enjte në Francë me asistencën e AFP-së dhe së shpejti do të shtrihet në më shumë vende dhe partnerë the menaxherja e produktit.

Aksionet e Facebook u rritën me 4.4% menjëherë pas lajmit. Facebook gjithashtu ka provuar mënyra të tjera për parandalimin e lajmeve të rreme.
Në Janar shefi ekzekutiv Mark Zuckerberg tha se do të adresonte përhapjen e lajmeve të rreme përmes anketave drejtuar përdoruesve. /PCWorld Albanian

Facebook, Google trying to stop spread of fake news

People who got election news on Facebook might have been looking at more fake stories than real ones. BuzzFeed reached that surprising conclusion after analyzing the last three months of campaign coverage. The website studied how Facebook users engaged with bogus news stories, as compared to authentic ones.


    Data: 30 Mars 2018 23:26
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera