Kthehu lart

Sa njohuri keni për “Vitin e Ri Shqiptar”? (VIDEO)

Sa njohuri keni për “Vitin e Ri Shqiptar”? (VIDEO) GazetaExpress

Shqiptarët janë populli më i lashtë në Gadishullin Ballkanik! Flamuri i kuq me Shqiponjën e zezë dykrenore i identifikon mbi 13 milionë shqiptarë anembanë globit!

Flasin gjuhën shqipe, si gjuhë unike e familjes indoevropiane të gjuhëve! Kanë dy dialekte Gegë dhe Toskë që e pasurojnë fjalorin e përditshëm!


Besojnë kryesisht në tri fe të ndryshme, duke i dhënë kombit epitetin e tolerancës më të madhe ndërfetare në mbarë botën.

Shqiptarët kanë heronjtë e tyre, kanë doket dhe zakonet tipike, njihen për fjalën e dhënë, e njohur si “BESA”, dhe për mikpritjen si element social i vlerësuar botërisht.
Shqiptarët, së shpejti do të kenë edhe Vitin e Ri Shqiptar, krahas festave tjera familjare!

    Data: 12 Dhjetor 2017 15:50
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera