Kthehu lart

Ministri i Arsimit takon rektorin e Universitetit të Prishtinës

Ministri i Arsimit takon rektorin e Universitetit të Prishtinës GazetaExpress

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqeri Bytyqi, ka pritur sot në takim rektorin e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Marjan Dema, me të cilin ka biseduar për gjendjen në universitetin më të madh publik në vend.

Me këtë rast, rektori Demaj, pasi që i ka uruar detyrën ministrit, ka folur për të arriturat dhe vështirësitë që hasen gjatë punës në Universitet, ndërsa është shprehur i gatshëm për bashkëpunim, në mënyrë që reformat të ecin përpara.

Ndërsa, ministri Bytyqi theksoi se me të marrë detyrën është shprehur i gatshëm për të bashkëpunuar ngushtë me të gjithë, e sidomos me Universitetin “Hasan Prishtina", pasi që ky universitet e bart barrën kryesore të arsimit të lartë në vend.

Ministri Bytyqi theksoi se Universiteti i Prishtinës ka kapacitete të mëdha, me të cilat mund të ndihmojë edhe Ministrinë e Arsimit, por edhe arsimin në përgjithësi, prandaj kërkoi nga rektori Demaj që në bashkëpunim me Ministrinë të përdorin në mënyrën më të mirë me potencialin akademik të Universitetit.

“Kjo rini ka nevojë për arsim kualitativ. Ne e kemi obligim që të ofrojmë këtë dhe kush më mirë se Universiteti mund t’i prijë debatit për zhvillimin e arsimit”, theksoi ministri Bytyqi.

    Data: 14 Shtator 2017 10:52
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera