Kthehu lart

Fshati zviceran ofron 50,000 euro për ata që duan të jetojnë aty

Fshati zviceran ofron 50,000 euro për ata që duan të jetojnë aty GazetaExpress

Për t’i tërhequr banorët e rinj dhe për të luftuar kundër plakjes së popullsisë, bashkia e fshatit Albinen në Zvicër, premton t’i ofrojë secili të rrituri më shumë se 20,000€ për t’u zhvendosur këtu.

Për të luftuar kundër plakjes së popullsisë së saj, fshati Albinen në Alpet Zvicerane përdor mjete të mëdha.

Bashkia e qytetit piktoresk Valais është e gatshme që t’iu ofrojë të rriturve nën moshën 45 vjecare 25,000 Franga (21,500€) për t’u zhvendosur këtu. Për secilin fëmijë familjes i ofrohen 10,000 Franga (8,500€). Një familje prej katër anëtarësh të rritur nën moshën 45 vjecare duke përfshirë dy fëmijë do marrin një shpërblim prej 63,000€ vetëm për t’u zhvendosur në Albinen.

“Ky është një investim mjaft produktiv për të ardhmen e fshatit” – deklaron bashkia në planin e saj ambicioz e cila shoqërohet sigurisht me kushte të caktuara.
Alpet Zvicerane janë një vend ideal dhe i mahnitshëm për jetesë. Fushat e gjelbërta dhe mbulimi i tyre me borë gjatë stinës së dimrit i jep asaj peisazh të mrrekullueshëm. Për të përfituar nga ky bonus banorët duhet të jetojnë së paku 10 vite në fshat, andaj individët apo familjet e interesuara duhet të konsiderojnë aplikimin në një periudhë sa më të hershme.

Me zhvendosjen masive të banorëve të rinj bashkia e fshatit shpreson në rihapjen e shkollës e cila është mbyllur nga mungesa e nxënësve. Fshati Albinen sot ka vetëm 204 banorë.Edhepse punëtorët e brendshëm dhe të BE përbëjnë një pjesë të madhe të fuqisë punëtore në Zvicër, kompanitë duhet të jenë në gjendje të thërrasin punëtorë nga shtetet e treta, veçanërisht specialistë në kërkime dhe zhvillim.Kjo vlen për individët deri në moshën 45 vjecare. Personat mbi këtë moshë nuk janë të kualifikueshëm. I gjithë procesi i selektimit zhvillohet nga ana e bashkisë zvicërane me neve i ndërmjetës.

    Data: 14 Janar 2018 14:27
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera