Kthehu lart

Kush është Herman Bernstein, ambasadorin hebre që shërbeu në Shqipërinë e Mbretit Zog

Kush është Herman Bernstein, ambasadorin hebre që shërbeu në Shqipërinë e Mbretit Zog GazetaExpress

Një libër i ri i botuar kohët e fundit në Shqipëri për herë të parë flet hollësisht për një hebre të shquar amerikan, të quajtur Herman Bernstein, që shërbeu si përfaqësues i Shteteve të Bashkuara në Mbretërinë e Zogut nga viti 1930 deri në 1933.

Autori i librit, Mal Berisha, i tha kolegut tonë Ilir Ikonomi se ka qëmtuar në shumë biblioteka dhe në disa arkiva për të hedhur dritë mbi jetën e Bernsteinit, i cili ashtu si shumë personalitete të huaja që kanë jetuar një farë kohe mes shqiptarëve, u shndërrua në mik të përhershëm të tyre.

    Data: 13 Janar 2018 10:12
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera