Kthehu lart

Përvjetori i marrëdhënieve diplomatike në mes Brazilit dhe Maqedonisë

Përvjetori i marrëdhënieve diplomatike në mes Brazilit dhe Maqedonisë GazetaExpress

Prej sot deri më 20 tetor në Qendrën për dizajn “Dhoma publike” do të hapet ekspozitë e fotografive “Brazili ndër fotografi – para syve të opinionit të Maqedonisë”.

Ky është rezultat i bashkëpunimit midis grupeve shfrytëzuese Uiki Arsim” nga Brazili dhe “Dituri e ndarë” nga Maqedonia, me rastin e Ditës së vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Maqedonisë dhe Brazilit (14 tetori 1998).

Në ekspozitë do të prezantohen 20 fotografi nga natyra dhe nga ndërtimet historike dhe moderne në Brazil, të cilat në vitin 2015 dhe 2016 kanë marrë pjesë në garat për fotografi “Uiki e do vendin” dhe “Uiki i do monumentet”. Njëkohësisht në Brazil do të mbahet ekspozitë e fotografive nga Maqedonia.

Ekspozita solemnisht do të hapet sonte në orën 20:00, ndërsa do të mbahet edhe fjalim hyrës për punën e Uikimedias në gjuhën maqedonase dhe bashkëpunimin midis Uikimedia Maqedoni dhe Uikimedia Brazil.

Është paralajmëruar edhe përmbledhje për marrëdhëniet diplomatike midis Maqedonisë dhe Brazilit nga përfaqësuesi i MPJ-së, si dhe prezantim i afishes “Analiza gjeopolitike për bazat e bashkëpunimit dhe zhvillimit të marrëdhënieve midis Maqedonisë dhe Brazilit nga Mario Sherevski, udhëheqës i projektit të “Njohuri i ndarë” – Uikimedia Maqedoni./Gazeta Express/

    Data: 13 Tetor 2017 09:58
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera